Hogyan készítsd elő a lovad egy lovas fotózásra | Tippek egy lovas fotóstól
top of page

Hogyan készítsd elő a lovad egy lovas fotózásra | Tippek egy lovas fotóstól

Szuper, hogy foglaltál időpontot nálam, a Hergott Photography-nál Budapest és környékén 🚀, feltételezem, hogy már kiválasztottad az outfittedet / ruhádat ha nem, akkor itt találsz egy cikket arról hogyan válassz.

De kezdjük is hogyan készítsd fel a lovadat hogy a legjobb képeket tudjuk együtt készíteni.


Felszerelés lovas fotózáshoz

A lovad előkészítése egy lovas fotózásra nem csak a ló felkészítését jelenti.

Fontos, hogy minden olyan felszerelést, amelyet használni szeretnél, szép és tiszta legyen. Talán ezzel kezdeném.

Győződj meg róla, hogy a nyereg, kötőfék(ek), vagy bármilyen más felszerelés tiszta, nincs rajtuk olaj folt és a lehető legjobb állapotban vannak.

Ha olyan kiegészítőket szeretnél használni, mint például virágok 🌸 levelek, készítsd elő őket. Nekem is van néhány ilyenem, szólj, ha érdekel ebből a listából valami, és elhozom őket.


Fürdetés

Győződj meg arról, hogy a lovadnak elég idő jut az előkészítésre és a száradásra fürdés után a fotózás előtt. A víz látszódik a lovon és a fotók nem lesznek a legjobbak ha a lovadon víz foltok vannak.

hogyan készítsd fel a lovadat fotózásra, fürdetés

Farok és sörény

A lovad sörénye és a farka legyen tiszta, széna mentes, legyen kifésülve és ne legyenek benne gubancok. Sok olyan termék van, amely segít a sörény és a farok fésülésében ha netán problémád lenne vele.


Gondolj arra, hogy hogyan kellene kinézniük egy díjlovas, díjugrató versenyen. Ha fonott sörényt szeretnél, akkor azt előre meg kell csinálni a fotózás előtt. Ha ezt magad szeretnéd elvégezni, akkor ne felejtsd el időben elkezdeni, hogy ne kelljen sietni a fényképezés előtt hogy befejezd.



Ha természetesebb megjelenést szeretnél, akkor hagyd ki a fonást. Ebben az esetben a sörényt és a faroknak az áll a legjobban ha szépen ki van fésülve. Kerüld a nedves sörény vagy lófarok fésülését vagy kikefélését, mert az károsíthatja és kihúzhatja a szálakat.


Paták előkészítése a lovas fotózáshoz

Ha előkészíted a lovadat a lovas fotózásra, ne felejtsd el a patákat sem!

Tisztítsd le a lovad patáit. Használj patazsírt, vagy pata festéket, vagy akár emberi hajra való hajlakkot (arra kevésbé ragad a por és szép ragyogó marad a pata).


hogyan készítsd fel a lovadat fotózásra, pata

Kérlek ezt a lépést hagyjad utoljára de még azelőtt tedd meg még mielőtt átöltözöl a ruhába amibe fényképezkedni fogsz.


Mozgatás vagy Pihenés 🐎

Attól függ, hogy a lovad milyen természetű.

Ha aktívabb, élénkebb a lovad, jó ötlet lehet, ha előtte lefutószárazod. Ha tervezel ilyet, akkor ne túl sokáig. Nem akarunk egy izzadt lovat, éppen mielőtt kezdenénk a fotózást.

Gondolj arra is, hogy milyen típusú fotókat készítünk, ha az edzéseden vagy lovaglásod közben készülnek a képek, akkor ez nem feltétlenül szükséges.

Ha egy nyugodtabb, idősebb lovad van, hagyd pihenni a fotózás előtt.

Te ismered a lovadat a legjobban, biztos vagyok benne, hogy eldöntöd, mi a legjobb neki, hogy a nagy napra a lehető legjobb formában legyen.


Etetés

Az állatfotózáshoz a legjobb vagy a reggeli napfény napfelkelte után vagy 1-2 óra naplemente előtt. A nap fénye ilyenkor szép és lágy, a színek pedig varázslatosak lehetnek.

Ez azt jelenti, hogy a lovad szokásos etetése lehet akkor zajlik, amikor mi fotózni szeretnénk vele.


Ha ez a helyzet, javaslom, hogy előbb etesd vagy adj neki egy adag szénát vagy gabonát/abrakot/tápot a fotózás előtt, hogy elkerüljük az idegeskedést.


Ha a lovak a közelben esznek, a lovad figyelme elterelődhet és éhes lehet. Tartsuk meg mindenkinek a jókedvét, és ne kezdjük a fotózást éhes lóval.


Utolsó simítások és jó, ha van nálunk

  • Tisztítsd meg a lovad arcát, használj olajalapú terméket (például bébi olajat) egy törölközőn vagy rongyon, hogy kiemeld a fekete pontokat a ló orránál, szemeinél és fülénél. Ez egyszerű dolognak tűnik, de hatalmas különbséget tesz (azonban ne vigyük túlzásba). Vannak kifejezetten erre termékek is, hogy hogyan használjuk őket és tippeket ebben a videóban láthatsz:

  • A fotózás során érdemes a keféket is kéznél tartanod, hogy szükség esetén ne kelljen messzire menni értük.

  • Ha szezonja van, jó, ha van légy írtó spré is nálad (amit lovakra lehet használni)

  • Általában mindig hozok sárgarépát magammal, de ha van különleges lótápod vagy nasid amit szeret a lovad, akkor az is legyen nálad.

  • Barátokat mindig szívesen látottak a fotózásokon, ha pedig szükséged van egy segítőre, ne habozz magaddal hozni egy családtagot is.


Remélem, hogy ezek a tippek segítenek a lovas fotózásra való felkészülésben. Ha még bármilyen kérdésed van, ne habozz kapcsolatba lépni velem, küldj egy e-mailt 😊


Nagyon várom már a közös időt a négylábú barátoddal.


Szép napot,


Évi






bottom of page