Mit viseljek a lovas fotózáshoz? | Tippek egy lovas fotóstól
top of page

Mit viseljek a lovas fotózáshoz? | Tippek egy lovas fotóstól

Sokan kérdezik, hogy milyen ruhát viseljenek a lovas fotózás során. Az öltözködési stílusodnak óriási hatása lehet a készített képekre. Néhány dologra érdemes figyelni, amikor az öltözékünket választjuk, íme itt vannak azok amiket én fontosnak tartok.


A ló színe

Az alábbiakban az én ajánlásaimat találhatod a ló színe alapján. Próbálj olyan színeket választani, amelyek pár árnyalattal világosabbak vagy sötétebbek, mint a ló színe, hogy ne olvadj bele a lovad színébe.


  • Sötét és fekete lovak 🖤: Könnyű dolgod van, hiszen sokféle szín illik hozzájuk. Ha azonban ki szeretnéd hozni a legjobbat a fotóból, válassz élénkebb vagy világosabb színeket, amelyek kontrasztban állnak a ló színével. Talán piros, mályva, rózsaszín, krém-fehér, kék, zöld vagy pasztell színek passzolnának jól.


  • Szürke lovak 🤍: sötét színekkel működik a legjobban, így elkerülheted, hogy összeolvadj a ló színével. Ajánlott színek: piros/bordó, zöld/sötétzöld, zafír/kék, fekete.


  • Sárga vagy fakó/palomino színű lovak 💛: Ha a kiegészítő színekkel foglalkozó színsémát vesszük alapul, akkor a kék, zöld, szürke és a szilva színek tökéletesen illenek hozzájuk.


  • Pej 🤎: újra a kék, zöld, rózsaszín, krémfehér színek passzolnak a legjobban.




Stílus, alkalom a lovas fotókhoz

Gondolkodj el azon, hogy mit szeretnél a fotóiddal elérni.


  • Egy hétköznapi napot szeretnél megörökíteni lovas nadrágban és pólóban? Akkor akár verseny ruháid tökéletesen megfelelnek. Ha nincs ilyened, akkor egy fehér vagy fekete lovaglónadrág és egy lovaglóing is jó lehet.


  • Egy családi fotózásról van szó, ahol a négylábú barátod is szerepel 👨‍👩‍👧‍👦? Bizonyosodj meg róla, hogy az összes családtag ruhája jól passzol egymáshoz, de kerüld el ugyanazokat a ruhákat. A legjobb, ha kiválasztasz egy szín témát és ahhoz igazítod a ruhákat. És ne felejtsd el figyelembe venni a ló színét a választásnál.


  • Szeretnél hétköznapi ruhában szerepelni a fotókon? Ha szeretsz mintás ruhákat viselni, akkor próbálj egyszerű mintákat választani. Az egyszínű ruhák a legjobbak, mivel időtállóbbak és évek múlva is szépek a képek.


  • Szeretnél igazán csinos lenni, inkább romantikusabb típusú képekre vágysz és ruhában szeretnél fotózkodni 💃? Először is gondolkodj el rajta, hogy szeretnél-e lovon ülni ruhában? Ha igen, bizonyosodj meg róla, hogy van rajtad leggings vagy rövidnadrág a ruha alatt, és a ruha hossza elég hosszú legyen, hogy ne lehessen látni, mi van alatta. Emellett bizonyosodj meg arról is, hogy a ló nem fél a ruhától, és nem fog megrémülni és kirúgni ha ráülsz egy hosszú ruhában. A ruha választásánál pedig vedd figyelembe a színeket.



Helyszín egy lovas fotózáshoz

Általában egy lovas fotózásnak korlátozott helyszínválasztási lehetőségei vannak, hacsak nem utazol pontosan oda, ahol szeretnéd, hogy a képek készüljenek. Valószínűleg az erdőben, homokos terepen, zöld mezőn, ha van hozzáférésed akkor tó környékén, vagy virágokkal körülvéve lesz a fotózás helyszíne, de lehet az istállóban is.


Ezeknek az helyszíneknek mindegyikének saját színei vannak, és a legjobb ha az általad viselt ruhák színei jól passzolnak az adott környezethez.

Itt vannak néhány kiegészítő szín az egyes helyszínekhez:

  • Zöld (erdők, mezők) 🌲a legjobb párosítás: piros, szürke, zöld, narancssárga, világos narancssárga, mustár, barna, rózsaszín, fehér

mit viseljek a lovas fotózáshoz ha ruhát szeretnék viselni

  • Barna (erdők, istálló) 🏠 a legjobb párosítás: barna, fehér, kék, rózsaszín, sárga, mustár, menta, türkiz, arany, narancs, rózsaszín


  • Kék (tó, tenger)🌊 a legjobb párosítás: kék, bézs, narancssárga árnyalatai, rózsaszín, piros árnyalatai, fehér, szürke, őszibarack és persze fekete ha a lovad színe nem fekete.



Dolgok, amikre figyelni kell még, amikor felkészülsz egy fotózásra a lovaddal

  • Cipő: válassz olyan cipőt, ami védi az ujjaidat, és illik az öltözékedhez. Én áltlában a rövid lovas cipőt ajánlom.

  • Időjárás: havas vagy borongós idő esetén hideg színeket válassz, napsütéses idő esetén meleg színeket.

  • Időpont: próbáld ki az outfitedet a lovaddal a fotózás előtt, és győződj meg arról, hogy a lovat nem zavarja, így nem kell majd az egész fotózást arra használni, hogy hozzászoktassuk a lovat az új ruhádhoz. (Például hosszú ruha)

  • Kiegészítők: ha hordasz és szeretnél használni kiegészítőket akkor egyeztesd össze őket. Például sapkát, nyakláncot/ékszert, lovaglókesztyűt, virágot vagy esetleg izzasztót a lovad számára a ruhád színével. Néhány dolgot lehet tőlem is kölcsönözni, itt megtalálod mit tudok hozni.


  • Haj: szuper ha fodrásznál voltál és belőtte a hajad, de ha nem szeretnél fodrászhoz menni, akkor kérlek mosd és szárítsd meg a hajad, ez csak növeli az összkép szépségét.

  • Smink: Ne próbálj ki valami újat a fotózás előtt. Ha szereted a sminket, válassz olyat, amivel kényelmesen érzed magad, ha nem hordasz sminket akkor ne a fotózás napján kezd el. Ha van rajtad smink én a legegyszerűbbre szavazok.

  • Köröm: a körmeid láthatóak, különösen a közeli felvételeken. Ha használsz körömlakkot, válassz olyan színt, ami passzol az outfitedhez. Ne legyen félig lekopva a lakk, és ha nincs kifestve a körmöd akkor ne legyen kosz a körmöd alatt.

  • Hangulat: próbálj meg jót aludni a fotózás előtti éjszaka.


Remélem ezzel a kis poszttal segítettem hogy a képeid még jobbak legyenek, és valami igazán szépet fogunk tudni alkotni együtt. 🤗


Ha bármi kérdésed van nyugodtan írj.


Szép napot,

Évi

bottom of page