A Kutyád felkészítése fotózásra | Tippek egy kutyás fotóstól
top of page

A Kutyád felkészítése fotózásra | Tippek egy kutyás fotóstól

Jó helyen jársz ha azt szeretnéd tudni, hogyan készítheted fel a kutyádat egy fotózásra.

Tudom, hogy mindenki nagyon izgatott a kutyafotózás miatt, és tökéleteset szeretne. Sok mindent megtehetsz, hogy kutyád még jobban mutasson a nagy napon.


Kutyakozmetika kutyás fotózás előtt

Egy kutyus fotózása nagy nap, de nem akarsz túlkészülni rá.


Ha általában nem vágod a kutyusod szőrét, akkor ne tedd azt a fotózáshoz sem. Az a cél, hogy a képeken a négylábú barátodat úgy lásd ahogy minden napokban látod.


Ha vágod a kutyád szőrét, kérlek vegyél figyelembe néhány dolgot:

  • Fontos, hogy látszódjanak a kedvenced szemei. Ha hosszú szőrű kutyád van, akkor érdemes lehet kicsit megnyírni a szemei környékét.

  • Azt javaslom, hogy kb. egy héttel vagy legalább két nappal a fotózás előtt nyírd a szőrét, így a szőrök természetesebbnek tűnnek majd, mint hogyha ugyan azon a napon nyírnád mint mikor fotózunk.

kutya nyírása kutya fotózás előtt

Fürdetés

Két típusú kutya van: az egyik nagyon aktív és mindenhová bemászik, ahol csak talál koszt, míg a másik inkább a kanapén szunyókál.

Ha az első típusú kutyád, akkor lehet, hogy várnod kell a fürdetéssel egészen a fotózás előtti napig, hogy a kutya a lehető legtisztább és legfényesebb legyen.



Nyakörv, póráz és hám kutya fotózáshoz

A nyakörv, póráz és hám ugyanolyan fontos, mint a tiszta szőr. Ha szeretnél olyan nyakörvet, pórázt és/vagy hámot, amelyek passzolnak a te öltözékedhez, akkor készítsd elő őket előre.

Ha te öltözteted a kutyádat akkor ugyan ezeket vedd figyelembe - rajtad milyen öltözék lesz illetve hogyan illik a környezethez.


Ha szeretnél fényképet készíteni kutyádról póráz nélkül, de nem biztonságos, hogy elengedd, ne aggódj, egyszerűen eltávolíthatjuk a pórázat a képből photoshoppal.




Mozgás

Ismét kettő lehetőség van, lehet egy energikusabb vagy egy kicsit lustább kutyád van.

Ha magas energiaszintű kutyáid vannak, sétáltasd őket a fotózás előtt, hogy lazábbak legyenek, de vigyázz, ne fárazd ki őket teljesen! A kutya igazi személyiségét és kifejezéseit szeretnénk megörökíteni, tehát ha energikusabb típus lehet fogunk vele a fotózáson is szaladgálni!


Ha a kutyád nagyon lusta vagy idős, és inkább szundikál, mintsem bármi mást csinálna, akkor valószínűleg jobb, ha hagyod hadd pihenje a fotózás előtt.

A kutyám lusta, fogok tudni vele szép képeket készíteni kutyás fotózáson


Etetés

A kutyák, akik már ettek, általában kevésbé idegesek, mint az éhesek. Azonban, ha a kutyád nagyon jutalom fali motivált, akkor jobb, ha kicsit éhesen jön el a fotózásra, mivel így valószínűbb, hogy reagál a jutalomfalakra, ha szükség van rájuk, hogy szépen tartsa a fülét vagy megcsináljon egy gyakorlatot amit meg akarunk örökíteni.


Jutalomfalatok és játékok

A jutalomfalat az egyik legjobb módja annak, hogy felhívjuk a kutyád figyelmét. Minden kutya más és más jutalomfalatra vágyik, ezért arra kérlek, hogy hozd el a kutyád kedvencét.

Ha a kutyád inkább játékmotivált, hozd el a kedvenc játékait, és bármilyen kelléket vagy kiegészítőt, amit szeretnél beleiktatni a képekbe.




Végül, de nem utolsósorban, próbálj meg jó hangulatban érkezni, ne stresszelj a kutya fotózás miatt. Gondolj arra, hogy ez egy jó, játékos időtöltés lesz a kutyusoddal és a háttérben egy paparazzi fogja lencsevégbe kapni a kedvenc pillanataidat.


Alig várom, hogy találkozzunk és hogy szuper képeket készítsünk 🤗

Évi


bottom of page