A Kutyád felkészítése fotózásra | Tippek egy kutyás fotóstól
top of page

A Kutyád felkészítése fotózásra | Tippek egy kutyás fotóstól

Jó helyen jársz ha azt szeretnéd tudni, hogyan készítheted fel a kutyádat egy fotózásra.

Tudom, hogy mindenki nagyon izgatott a kutyafotózás miatt, és tökéleteset szeretne. Sok mindent megtehetsz, hogy kutyád még jobban mutasson a nagy napon.


Kutyakozmetika kutyás fotózás előtt

Egy kutyus fotózása nagy nap, de nem akarsz túlkészülni rá.


Ha általában nem vágod a kutyusod szőrét, akkor ne tedd azt a fotózáshoz sem. Az a cél, hogy a képeken a négylábú barátodat úgy lásd ahogy minden napokban látod.


Ha vágod a kutyád szőrét, kérlek vegyél figyelembe néhány dolgot:

  • Fontos, hogy látszódjanak a kedvenced szemei. Ha hosszú szőrű kutyád van, akkor érdemes lehet kicsit megnyírni a szemei környékét.

  • Azt javaslom, hogy kb. egy héttel vagy legalább két nappal a fotózás előtt nyírd a szőrét, így a szőrök természetesebbnek tűnnek majd, mint hogyha ugyan azon a napon nyírnád mint mikor fotózunk.

kutya nyírása kutya fotózás előtt

Fürdetés

Két típusú kutya van: az egyik nagyon aktív és mindenhová bemászik, ahol csak talál koszt, míg a másik inkább a kanapén szunyókál.

Ha az első típusú kutyád, akkor lehet, hogy várnod kell a fürdetéssel egészen a fotózás előtti napig, hogy a kutya a lehető legtisztább és legfényesebb legyen.



Nyakörv, póráz és hám kutya fotózáshoz

A nyakörv, póráz és hám ugyanolyan fontos, mint a tiszta szőr. Ha szeretnél olyan nyakörvet, pórázt és/vagy hámot, amelyek passzolnak a te öltözékedhez, akkor készítsd elő őket előre.

Ha te öltözteted a kutyádat akkor ugyan ezeket vedd figyelembe - rajtad milyen öltözék lesz illetve hogyan illik a környezethez.


Ha szeretnél fényképet készíteni kutyádról póráz nélkül, de nem biztonságos, hogy elengedd, ne aggódj, egyszerűen eltávolíthatjuk a pórázat a képből photoshoppal.




Mozgás

Ismét kettő lehetőség van, lehet egy energikusabb vagy egy kicsit lustább kutyád van.

Ha magas energiaszintű kutyáid vannak, sétáltasd őket a fotózás előtt, hogy lazábbak legyenek, de vigyázz, ne fárazd ki őket teljesen! A kutya igazi személyiségét és kifejezéseit szeretnénk megörökíteni, tehát ha energikusabb típus lehet fogunk vele a fotózáson is szaladgálni!


Ha a kutyád nagyon lusta vagy idős, és inkább szundikál, mintsem bármi mást csinálna, akkor valószínűleg jobb, ha hagyod hadd pihenje a fotózás előtt.

A kutyám lusta, fogok tudni vele szép képeket készíteni kutyás fotózáson


Etetés

A kutyák, akik már ettek, általában kevésbé idegesek, mint az éhesek. Azonban, ha a kutyád nagyon jutalom fali motivált, akkor jobb, ha kicsit éhesen jön el a fotózásra, mivel így valószínűbb, hogy reagál a jutalomfalakra, ha szükség van rájuk, hogy szépen tartsa a fülét vagy megcsináljon egy gyakorlatot amit meg akarunk örökíteni.


Jutalomfalatok és játékok

A jutalomfalat az egyik legjobb módja annak, hogy felhívjuk a kutyád figyelmét. Minden kutya más és más jutalomfalatra vágyik, ezért arra kérlek, hogy hozd el a kutyád kedvencét.

Ha a kutyád inkább játékmotivált, hozd el a kedvenc játékait, és bármilyen kelléket vagy kiegészítőt, amit szeretnél beleiktatni a képekbe.




Végül, de nem utolsósorban, próbálj meg jó hangulatban érkezni, ne stresszelj a kutya fotózás miatt. Gondolj arra, hogy ez egy jó, játékos időtöltés lesz a kutyusoddal és a háttérben egy paparazzi fogja lencsevégbe kapni a kedvenc pillanataidat.


Alig várom, hogy találkozzunk és hogy szuper képeket készítsünk 🤗

Évi


© Hergott Photography 2024

Template by PMU

Sydney Equine Photographer, Terry Hills horse photographer, Kenthurst horse photographer, Arcadia equine photographer, Dural Equine Photographer, Maraylya equine photographer, Baulkham hills horse photographer, Minto Horse photographer, Helensburgh Horse photographer, The Oaks horse photographer, Camden horse photographer, Duffys forest horse photographer, Oxford Falls equine photographer

Sydney Canine photographer, Mosman Dog photographer, Dee Why canine photographer, Castle hill dog photographer, Kellyville dog photographer, Rouse Hill canine photographer, Bella Vista dog photographer, Tallawong dog photographer

bottom of page